4 tips voor zorgeloze autovakantie

 

  1. Wees voorbereid

Wetgeving omtrent auto’s begint steeds meer op elkaar te lijken binnen Europese landen. Maar dit is niet het geval voor verplichte veiligheidsvoorzieningen. In Nederland is namelijk niets verplicht is er alleen een advies. De ANWB raadt aan om een gevarendriehoek, veiligheidshesje en reserve lichten mee te nemen. Daarnaast raden ze slechtzienden aan om altijd een reservebril mee te nemen. Ieder land heeft hierin haar eigen regels. Als we bijvoorbeeld de zuidelijk grens overgaan en staande worden gehouden door de Belgische autoriteiten. Wordt er al verwacht dat je een gevarendriehoek en een veiligheidshesje hebt. Mocht je deze niet bij je hebben kan resulteren in een boete. Kijk dus voordat je op reis gaat door welke landen je rijdt en welke voorzieningen hier verplicht zijn.

 

  1. Let op je flitswaarschuwing

Een navigatiesysteem met een ingebouwde waarschuwing voor flitsers of apps zoals Flitsmeister zijn natuurlijk ideaal. Je krijgt een melding als je in de buurt van een flitspaal of agent komt, mindert je snelheid en trapt vervolgens weer lekker op het gaspedaal. Helaas is het in vele landen verboden om van deze voorziening gebruik te maken. In Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en België is het namelijk niet toegestaan. Indien de politie opmerkt dat je wel gebruik maakt van deze dienst kan dit resulteren in een fikse boete.

 

  1. Groene kaart

Elk jaar stuurt de verzekeraar de welbekende groene kaart. Dit is een internationaal geaccepteerd verzekeringsbewijs. Met daarop het groene kaartnummer, kentekennummer, verzekeringsmaatschappij, soort dekking en de geldigheidsduur van je verzekering. Let hierbij erop dat het dekkingsgebied per gebied per verzekeraar kan verschillen. Het is tegenwoordig niet meer verplicht om in alle landen de fysieke kaart mee te nemen maar het is zeker aan te raden. Doorgaans is je autoverzekering in bijna alle landen geldig. Op de achterzijde van de groene kaart staan alle landen, waarbij de landen die doorgestreept zijn niet binnen het dekkingsgebied vallen. Een verzekerde auto geeft desondanks vaak geen garantie voor autopech in het buitenland. Hiervoor zijn vaak extra verzekeringen mogelijk. Dus sluit voorafgaand aan je vakantie of reis deze aanvullende verzekering af. Een aanvullende autoverzekering kan ook gekoppeld zijn aan je reisverzekering.

 

  1. Check je verzekering

Het is dus erg belangrijk dat je de juiste verzekering afsluit voordat je op autovakantie gaat. Kijk daarom voorafgaand aan je vakantie altijd naar je huidige verzekeraar en dekking. Je kan ook gemakkelijk een auto verzekeren afsluiten via Overstappen.nl. Dit is een onafhankelijke vergelijker die alle verzekeraars en dekkingen overzichtelijk op een rij zet. Binnen een aantal minuten weet jij welke verzekering het beste bij je past en het goedkoopst is. Dit kan op jaarbasis al snel tientallen euro’s schelen. Ga daarom snel naar autoverzekering afsluiten Overstappen.nl om gemakkelijk de beste passende verzekering en dekking te vinden.

 

 

 

About Autogek