Aandachtspunten bij het kopen van een helm

Heb je onlangs een motor gekocht en ben je nog op zoek naar een nieuwe helm? Dan kan het natuurlijk nooit kwaad om je wat te gaan verdiepen in de verschillende helmen. Kies je voor een systeemhelm of is het in jouw geval beter om een integraal helm te kopen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste aandachtspunten.

Kies voor een eigen stijl

Bij het kiezen van een motorhelm is het belangrijk om ook direct een eigen stijl te kunnen bepalen. Dit begint al bij het type motor dat je rijd. Wil je wat touren dan kun je het beste kiezen voor een systeemhelm omdat je hierbij vaak wat rechtop zit.  Dit is al weer wat anders als je beschikt over een sportmotor waarbij je vaak in positie zit en voorover gebogen zit. In deze gevallen kies je vaker voor een integraalhelm. Bij beiden helmen ben je verzekerd van je veiligheid. Omdat je gehele hoofd beschermt is. Bij een jethelm is dit niet het geval, dus ook niet snel aan te raden. Gedurende het motorrijden gaat veiligheid namelijk altijd voorop.

Motorhelmen hebben een eigen pasvorm

Het is natuurlijk top dat je er goed uitziet met je nieuwe helm, maar de pasvorm moet natuurlijk ook goed zijn. Je eigen hoofd speelt daarom hierin ook een grote rol. Dit zit hem dan vervolgens vooral in het producttype wat je dan moet kiezen. De ene helm is juist speciaal gemaakt voor een wat ronder hoofd, terwijl een andere helm juist meer geschikt is voor iemand met een wat ovaler hoofd. Voor de pasvorm is het niet verstandig om af te gaan op reviews, maar zorg ervoor dat je zeker bent van een goede pasvorm.

Bescherm je oren

Welk type helm je ook mag kiezen, het is wel altijd belangrijk dat je oren ook worden beschermd. Dit kan alleen gedaan worden door tijdens het rijden wat oordopjes in te houden. De ene helm zal het geluid natuurlijk wel wat meer kunnen dempen dan de andere, maar het is altijd aan te raden om de oordopjes te dragen tijdens het rijden.

About Autogek