Amphicar 770

Amphicar

De geschiedenis van de Amphicar 770

De Amphicar 770 is ontworpen door Hans Trippel, een Duitse auto ontwerper die graag een auto wilde kunnen laten varen. De Amphicar was voor het eerst te zien bij de New York auto show. Van de Amphicar zijn iets minder dan 4.000 exemplaren gemaakt tussen een periode van 7 jaar. De Amphicar is gebaseerd op de WWII Volkswagen Schimmwagen die ook ontworpen door Hans Trippel.
De Amphicar productie was van een korte tijd, de productie was vanaf 1961 tot 1968. De auto was voor veel mensen erg duur en voor het zelfde geld kon je toen die tijd nog een mustang voor het zelfde geld kopen, voor veel mensen was dan de keus snel gemaakt.

Specificaties van de Amphicar

De Amphicar heeft drie plekken waar je de auto waterdicht moet maken. Je moet onder de auto een plug goed dichtdraaien anders loopt de auto vol, je moet de achterbak goed dichtdraaien en je moet de deuren met een hendel goed dicht drukken. De Amphicar heeft 2 propellers aan de achterkant onder de auto zitten, waarmee je natuurlijk vaart in het water. Je stuurt zowel op de weg als in het water met de voorwielen. De Amphicar is niet echt een snelle auto en kan dan ook maar 110 km/u. De producenten van de Amphicar vonden het dan ook een gepaste zin als ze zeiden: De Amphicar is de snelste auto in het water en de snelste boot op de weg. De Amphicar heeft plek voor vier personen, twee voor en twee achter. De bekendste persoon die een Amphicar had was de president van Amerika, Lyndon B. Johnson. Hij vond het zelf altijd erg grappig als hij een tour gaf om dan het water in te rijden schreeuwend dat zijn rem het niet meer deed. De Amphicar is nu ongeveer tussen de 60.000 en 80.000 dollar waard.

About Autogek