Auto importeren Duitsland wat zijn eigenlijk de voordelen?

auto importeren

 

Het gebeurt steeds vaker dat men kiest voor het importeren van auto’s. Het is zodanig populair geworden dat de cijfers met betrekking tot de geïmporteerde auto’s super hoog is. Dit komt door de vele voordelen die hieraan verbonden zijn. Vooral een auto importeren Duitsland komt steeds meer voor in Nederland. Niet zo gek ook, want Duitse auto’s zijn bekend om hun Duitse degelijkheid. In dit blog geven we enkele voordelen van het invoeren van auto vanuit het buitenland naar Nederland.

 

Auto importeren Duitsland waarom zou je het doen?

De hoofdreden voor een auto importeren uit Duitsland is het feit er een super groot prijsverschil zit in de kosten voor een goede auto tussen beide landen. Zo zul je in Nederland veel meer geld kwijt zijn voor de aanschaf van een auto. Een auto in Duitsland aanschaffen zal jou helpen om de kosten aardig laag te houden. De reden waarom de prijs laag is, komt door de BPM, die je niet in zijn totaliteit hoeft te betalen. Een groot deel van dit bedrag komt te vervallen. Bij een goede importeur kun je laten bereken wat de kosten zijn van het importeren van een auto.

 

Tweedehands auto importeren uit Duitsland


Ook voor occasions zijn er voordelen bij het aanschaffen van een auto uit Duitsland. In Duitsland vindt je namelijk veel tweedehandse auto’s die er luxe uitzien. Sommige fabrieken die geven hun personeel bedrijfswagens die voor korte tijd gebruikt worden en dan weer worden vervangen. Dit zijn de jahreswagens. Zo heb je dus een luxe-auto, welke, maar voor beperkte tijd is gebruikt, die niet al te veel geld kost en waarvan je in Nederland veel van kunt genieten.

 

Auto invoeren vanuit Duitsland is helemaal niet zo moeilijk


Een auto invoeren is helemaal niet meer zo’n ingewikkeld proces. Vele mensen zien ervan af, omdat ze denken dat het een moeilijk en lang proces is. Dit is echter totaal niet zo. Je kunt namelijk gemakkelijk online bekijken welke auto’s er beschikbaar zijn. Er zijn veel websites waar er goed uitziende occasions uit Duitsland staan weergegeven. Je kunt gewoon een bod plaatsen op de door jou gekozen wagen. Het moment dat een afspraak gemaakt is en de koop tot stand is gekomen, kun je ook zelf de auto terug naar Nederland rijden. De auto zal dan worden voorzien van een tijdelijk kenteken.

 

Zo zie je maar dat je bij de aanschaf van een auto even de tijd moet nemen om na te gaan of de koop van een auto in Nederland wel zo handig is. Het kan namelijk zo zij dat je dezelfde of zelf een betere auto vindt in Duitsland, tegen een lagere prijs.

About Autogek