autoschade herstellen

Autoschade herstellen? Zoveel kost het herstellen

Autoschade herstellen, we rekenen er nooit op maar toch kan het iedereen overkomen. Naast grote autoschade kan je ook te maken hebben met kleinere schade. Denk hierbij aan een kras op je autodeur of een deuk doordat je ergens tegenaan bent gereden. Ondanks dat dit kleine schade betreft kost ook deze schade helaas geld. Maar hoeveel kost het nou gemiddeld? Wij hebben de kosten van de meest voorkomende autoschade onderzocht. Dit zijn echter indicaties, hou ons er niet op vast maar zo heb je wel handvaten.

Lakschade herstellen

Lakschade herstellen is een van de meest voorkomende schade. Als je kijkt naar de kosten dan is dit afhankelijk van de grootte van de schade. Heb je een kras van 2 centimeter? Dan moet je denken aan kosten van rond de 100 tot 150 euro. Hierbij moet het bedrijf echter wel gebruik kunnen maken van spotrepair. Mocht de schade te groot zijn of te diep dan bestaat de kans dat het gehele onderdeel moet worden gespoten, dit kan flink hoger oplopen in kosten.

Deukschade herstellen

Deukschade kan net zoals lakschade plaatselijk worden hersteld. Hierbij geldt vaak wel dat de deukschade niet groter mag zijn dan de grootte van 2 munten. De kosten voor plaatselijk herstel bedragen zo rond de 100 tot 150 euro. Plaatselijk herstel niet mogelijk? Dan lopen de kosten flink op omdat er montage dient plaats te vinden en moet worden gespoten.

Ruitschade herstellen

De kosten van ruitschade is altijd moeilijk in te schatten. Een sterretje is gemakkelijker en goedkoper te herstellen dan een barst. Daarnaast heeft ook het soort ruit invloed op de kosten, zo kost een voorruit meer dan een zijruit.

Autoschade herstellen is al met al altijd vervelend. Gelukkig zijn er veel specialisten die gespecialiseerd zijn in het herstellen hiervan. Wil je meer informatie over de kosten van herstel? Neem dan contact op met Vallei Auto Groep.

About Autogek