Vrouwen opgelet: ben je op zoek naar een nieuwe of gebruikte auto? Lees dan vooral verder. Uit onderzoek van de vergelijkingssite HoyHoy blijkt dat in 2017 de Fiat 500 een van de meest verzekerde auto’s voor vrouwen was. Hiervoor zijn ruim 35.000 recent afgesloten autoverzekeringen onder de loep genomen. Daarbij werd vanuit gegaan dat de verzekeringsnemer ook bijna altijd de auto heeft gekocht. Ruim 73% van de verzekerde Fiat 500s stond op naam van een vrouw. Op de tweede plaats kwam de Citroen C2 (67%) en op de derde plek de Toyota Aygo (63%). Deze modellen worden in dit blog verder uitgelicht.

Fiat 500

De Fiat 500 rolde voor het eerst van de band in 1957. Sinds 2007 is het model in een modern jasje gestoken en is het een van de populairste vrouwenauto’s van dit moment. Het autootje ziet er hip uit en is daarnaast ook nog eens betaalbaar en compact. Verder is de Fiat 500 verkrijgbaar in ruim 14 verschillende kleuren. Dankzij het lichte gewicht (865 kg) is de auto voordelig te verzekeren en ook is de motor relatief zuinig in het gebruik. Hierdoor kun je de auto voordelig rijden.

Citroën C2

De Citroën C2 werd oorspronkelijk ontworpen als sportieve stadsauto. Dit betekent dat hij zonder enige moeite in iedere parkeerplaats van de stad zou moeten passen. Het is een van de kleinste auto’s binnen de Citroën familie, maar heeft wel zeeën van ruimte. Je kunt gemakkelijk de stoelen omklappen, waardoor je extra laadruimte hebt. Kies uit een zuinige benzine of dieselmotor. Ook de Citroën C2 is uiteraard verkrijgbaar in diverse kleuren.

Toyota Aygo

De Toyota Aygo is een klein autootje die net zoals de Fiat 500 goedkoop is in onderhoud. De Aygo heeft veel weg van de Peugeot 107 en de Citroen C1, maar dit is ook niet zo gek als de auto’s allemaal op dezelfde productielijn worden gebouwd. Qua uiterlijk zijn er wel wat verschillen tussen de drie auto’s, maar op gebied van techniek zijn ze vrijwel gelijk. Met de Toyota Aygo rij je een betrouwbare auto die ook nog eens zuinig is. Ook heb je hier de keuze in diverse hippe kleuren.

About Autogek