Dit is waarom iedereen zijn camper zou moeten laten taxeren

Ben jij de trotse eigenaar van een camper? Dan is een campertaxatie onmisbaar. Door jouw camper te laten taxeren wordt jouw camper voor een hoger bedrag verzekerd, krijg je meer geld van de verzekering uitgekeerd in geval van schade en kan je de verkoopwaarde van jouw camper beter bepalen, voor het geval je de camper wilt verkopen. Wij vertellen je alles wat je moet weten over een camper taxeren.

Een camper taxeren om een goede verzekering af te kunnen sluiten

Heb je net een nieuwe camper gekocht en wil je deze laten verzekeren? Dan is een taxatie rapport onmisbaar. Wanneer jij jouw camper verzekerd zonder taxatierapport, wordt de camper verzekerd voor de dagwaarde. De dagwaarde is dan de som waarvoor de camper verzekerd is, totdat de taxatiewaarde van de camper bekend is. De dagwaarde is echter in de meeste gevallen aanzienlijk lager dan de taxatiewaarde, waardoor er in geval van schade minder uitgekeerd wordt. Om de exacte waarde van de camper te bepalen, moet de camper getaxeerd worden. Door het taxatierapport op te sturen naar de verzekering wordt de taxatiewaarde uiteindelijk gehanteerd als het bedrag waarvoor de camper verzekerd is.

Een camper taxeren om jezelf in te dekken bij de verzekering in geval van schade

Je hoopt het uiteraard nooit mee te maken, maar het kan voorkomen dat jouw camper schade oploopt tijdens een reis of zelfs volledig total loss is. In dergelijke gevallen is een geldig taxatierapport zeer belangrijk. Wanneer je bij schade niet beschikt over een geldig taxatierapport, krijg je van de verzekering slechts de dagwaarde uitgekeerd. Het verschil tussen de dagwaarde en de taxatiewaarde is in de meeste gevallen echter vrij groot, waardoor je best veel geld mis kunt lopen.

Met het taxatierapport beschik je over een officieel document om aan de verzekering te tonen, waardoor het bedrag dat aan jou wordt uitgekeerd aanzienlijk hoger kan zijn.

Camper taxatie om de verkoopwaarde te bepalen

Wil jij jouw camper graag verkopen, wellicht om een grotere of nieuwere camper te kunnen kopen? Om een goede verkoopprijs vast te kunnen stellen, is het belangrijk dat de camper getaxeerd wordt. Door de camper te laten taxeren bij een camperexpert weet je zeker dat je niet te veel of juist veel te weinig voor jouw camper vraagt. Zie je het niet zitten om de verkoop van jouw camper zelf af te handelen. Een camperexpert kan naast een camper taxeren er ook voor zorgen dat jouw camper verkocht wordt, met behulp van verkoopbemiddeling. Informeer naar de mogelijkheden bij jouw camperspecialist.

About Autogek