Een goede tweedehands auto kopen doe je zo

Wil jij een tweedehands auto kopen waar je jarenlang gebruik van kunt maken? Bij het kopen van een tweedehands auto komt veel kijken. Zo is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van alle mogelijkheden, kiest voor een auto die bij jouw situatie past, de auto goed uitprobeert en controleert of je niet te veel voor de auto betaalt. Wil jij problemen en vervelende situaties voorkomen? Dan is het tevens aan te raden om jouw auto te kopen bij een erkende autogarage in Emmen of een andere plaats bij jou in de buurt. Wij vertellen je waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands auto.

1. Neem de tijd om een auto te kiezen die aansluit op jouw wensen

Het kopen van een auto is een grote stap. Daarom is het aan te raden om de tijd te nemen. Neem de tijd om de verschillende mogelijkheden te bekijken. Zo kan je kiezen voor een auto met 3 of 5 deuren, moet je een keuze maken uit verschillende carrosserieën, bedenken of je een hoge of een lage instap wilt en zijn er ook op het gebied van brandstoffen veel mogelijkheden. Door je goed te oriënteren ben je helemaal op de hoogte van de mogelijkheden en kan je jouw budget en wensen goed op elkaar afstemmen. Zo koop je een auto die helemaal bij jou past.

2. Maak een proefrit

Wil jij een goede indruk van de auto krijgen? Dan is het belangrijk om een uitgebreide proefrit te maken. Zorg er voor dat je de auto op allerlei verschillende wegen uitprobeert. Van wegen in de stad met een maximum snelheid van 30 km per uur tot de snelweg, door de auto op allerlei wegen uit te proberen krijg je een goed beeld van de auto. Controleer tevens of alle bedieningen op de auto nog werken en let goed op hoe de auto zit en of je het verkeer vanuit de auto goed kunt overzien.

3. Controleer de auto op mankementen, onderhoudshistorie en kilometerstand

Wil je zeker weten dat je een goede auto koopt? Test dan, voordat je de auto koopt, de remmen en de koppeling van de auto, controleer de onderhoudshistorie en onderzoek de kilometerstand. Koop je een wat oudere auto met een vrij lage kilometerstand, tegen een lage prijs? Dan is de kans aanwezig dat de kilometerstand niet klopt of dat de auto andere mankementen, zoals storingen, heeft. Door de auto goed te controleren en uitgebreid te testen, komen de meeste van deze problemen direct aan het licht. Kom je bij de auto kijken en staat deze al op je te wachten met een draaiende motor? Dan is het aan te raden om de auto niet te kopen. Een draaiende motor duidt in de meeste gevallen op technische problemen.

4. Onderhandel over de verkoopprijs

Heb jij de auto uitgebreid getest en gecontroleerd en is alles naar wens? Dan kan je overgaan tot het kopen van de auto. Ga bij het kopen van een auto nooit direct akkoord met de verkoopprijs die op de auto staat. Het is aan te raden om eerst over de prijs te onderhandelen. Zo voorkom je dat je te veel betaalt voor jouw nieuwe tweedehands auto. Twijfel je of de prijs die voor de auto wordt gevraagd wel klopt? Op internet zijn verschillende websites te vinden met richtlijnen voor de prijzen van occasions. Controleer op deze websites of er niet te veel of juist veel te weinig voor de auto wordt gevraagd.

Voorkom vervelende situaties en kies voor een erkende autogarage in Emmen

Wil jij vervelende situaties voorkomen? Dan is het aan te raden om jouw nieuwe occasion te kopen bij een erkende autodealer. Door jouw tweedehands auto te kopen bij een erkende autogarage in Emmen of een andere plaats in Nederland weet je zeker dat je een auto koopt waar je jarenlang onbezorgd gebruik van kunt maken.

About Autogek