Voor sommige klussen is het maar goed dat we een aantal handige tools en machines kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer het gaat om zware dingen optillen en verplaatsen. Gelukkig kan je hiervoor een heftruck gebruiken. Deze heeft een groot draagvermogen, zodat het werk veel efficiënter verloopt. Een heftruck tref je vaak aan op de binnenplaats, maar ook binnen komt een heftruck absoluut van pas, zoals in een loods. Maar is het eigenlijk wel toegestaan om een heftruck binnen te gebruiken?

Forklift-Construction-Warehouse-Machinery-Machine-2974155

Let op de aandrijving

Om gelijk een antwoord te geven op de vraag: ja, het is zeker toegestaan om een heftruck binnen te gebruiken. Maar daar zitten wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Je zou wellicht denken dat een heftruck door één soort brandstof wordt aangedreven, maar dat klopt niet helemaal. De heftrucks die je buiten op een bouwplaats aantreft, worden aangedreven door diesel. Maar deze dieselheftrucks zorgen voor schadelijke stoffen in de ruimte. Daarom is het verboden om dit voertuig binnen te gebruiken. In plaats daarvan kies je voor een heftruck die elektrisch wordt aangedreven.

Elektrisch aangedreven heftruck

Het is dus wettelijk bepaald dat je binnen een elektrisch aangedreven heftruck moet gebruiken, om te voorkomen dat er zeer schadelijke stoffen in de ruimte komen. Naast dat een elektrische heftruck dus veilig is, is het ook nog eens zeer prettig om mee te werken. Je merkt geen verschil in het draagvermogen, het voertuig maakt minder lawaai vergeleken met een dieselheftruck en daarnaast is het ook nog eens een stuk milieuvriendelijker. Let er wel op dat je het voertuig weer tijdig op het laadstation zet.

Kopen of huren?

Echter is het wel zo dat een elektrische heftruck duurder is in de aanschaf dan een LPG-aangedreven heftruck. Houd hier dus altijd rekening mee in je budget. Heb je het voertuig slechts voor een beperkte tijd nodig? Dan is tijdelijk een heftruck huren bij een specialist ook een optie. Deze deskundige kan je precies vertellen welke heftruck het meest geschikt is voor jouw werkzaamheden. Of dit nou binnen of buiten is.

About Autogek

55 Comments