Een occasion of nieuwe auto kopen?

Het hebben van een auto brengt vele gemakken met zich mee. Zo ben je mobiel en kun je gemakkelijk naar verschillende plekken rijden. Na verloop van tijd gaat een auto kapot, of is die simpelweg aan vervanging toe. Wanneer je een andere auto wilt, sta je voor een moeilijke keuze. Je kunt namelijk kiezen voor een nieuwe auto, maar daarentegen ook voor een occasion. Beide keuzes leveren voordelen op.

 

Een nieuwe auto kopen

Wanneer je een andere auto nodig hebt, kun je ervoor kiezen om een nieuwe auto te kopen. Als je een nieuwe auto koopt, zorgt dit voor meerdere voordelen. Zo weet je bij een nieuwe auto bijna 100% zeker dat deze nog een lange tijd mee gaat. Daarnaast ontvang je garantie waardoor je in ieder geval de komende tijd niet voor onverwachte kosten komt te staan. Naast dat het zorgt voor veel gemakken, is het ook ontzettend leuk om een nieuwe auto te kopen. Bij veel mensen zorgt het voor een enorm fijn en trots gevoel om met een nieuwe auto bij de autodealer weg te rijden.

 

Een occasion kopen

Naast dat je ervoor kunt kiezen om een nieuwe auto te kopen, kun je ook kiezen voor een occasion. Een occasion is vaak stukken voordeliger in de aankoop. Daarnaast is het tegenwoordig ook met occasions mogelijk om deze namens de zaak te rijden en hier voordelen mee te behalen. De kans dat een occasion snel kapot gaat is erg klein. Wel is de kans natuurlijk groter dan bij een nieuwe auto. Echter, het hangt hierbij wel af van de staat van de occasion. Zo zijn er erg veel tweedehands modellen op de markt te verkrijgen en zijn ze niet allemaal hetzelfde. Naast dat er een verschil zit in de aankoopprijs, scheelt het vaak ook qua kosten van een verzekering voor de auto. Het hangt dan natuurlijk wel af van het pakket waar  je gebruik van wilt maken.

 

About Autogek