Een roldeur als garagedeur

De meeste mensen associëren roldeuren met opslagboxen. En dat is ook niet zo vreemd, want jarenlang was een roldeur vrijwel de standaard deur waarmee opslagboxen werden afgesloten. En hoewel dat nog steeds het geval is, zijn er tegenwoordig ook roldeuren die als garagedeur worden gebruikt. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen en de mogelijkheden van garage roldeuren.

 

De voordelen van garage roldeuren

Voordat we de verschillende mogelijkheden van roldeuren gaan bespreken, is het goed om te weten wat de voordelen van garage roldeuren zijn. Om te beginnen zorgt een roldeur ervoor dat je de complete ruimte in de garage tot je beschikking hebt om spullen in op te slaan. De panelen waaruit de roldeur is opgebouwd worden namelijk in een opbergsysteem recht boven de deuropening opgerold. Daardoor is het een ruimteverlies minimaal.

Maar wat als je de garage nu niet als opslagplaats wilt gebruiken? Ook dan is een garage roldeur een prima keuze. De deurpanelen worden namelijk verticaal geopend, daardoor kantelen de deurpanelen tijdens het openen niet naar buiten toe en is de kans dat je auto beschadigd vrijwel uitgesloten.

Kortom, een roldeur biedt diverse voordelen en is eigenlijk een uitstekende garagedeur voor alle doeleinden waarvoor garages worden gebruikt.

 

Soorten garage roldeuren

Er zijn verschillende soorten garage roldeuren waaruit je kunt kiezen. Allereerst is er de Hörmann Rollmatic roldeur. Deze deur is geïsoleerd, waardoor kou en tocht niet via de garagedeur naar binnen kunnen komen.

De Hörmann Rollmatic is ideaal voor als je regelmatig tijd in de garage doorbrengt om je hobby uitoefenen of als je gewoon geen zin hebt in tocht en kou in de garage.

De Roll-A-Door is een goede keus als isolatie geen rol speelt en je dus niet onnodig veel geld wilt uitgeven aan geïsoleerde deurpanelen. De Roll-A-Door werd vroeger onder de naam ‘Polynorm roldeur’ verkocht. Dit type deur wordt al een tijdje niet meer in Nederland geproduceerd.

Wanneer je de Roll-A-Door wilt hebben, kun je het beste naar een garagedeur specialist gaan. Een aantal specialisten in Nederland heeft namelijk nog contact met fabrikanten in het buitenland en kan de deuren daardoor nog steeds leveren.

 

Wat zijn goede alternatieve voor roldeuren?

Eigenlijk zijn er geen andere garagedeuren verkrijgbaar die dezelfde voordelen als roldeuren bieden. Maar deuren die in de buurt komen zijn sectionaal garagedeuren en openslaande deuren.

Sectionale garagedeuren zijn uit bredere panelen opgebouwd dan roldeuren en kantelen tijdens het openen naar binnen toe. Daarbij worden ze onder het plafond gehangen. Je hebt de ruimte onder het plafond daardoor niet dat je beschikking.

Openslaande garagedeuren bieden, net als roldeuren, het voordeel dat je de volledige ruimte in de garage kunt benutten. De deuren klappen tijdens het openen naar buiten toe open. Daardoor moet je, als je de garage als parkeerplaats gebruikt, niet te dicht op de deur gaan staan. De deurbladen zouden immers tegen je auto kunnen komen en voor beschadigingen kunnen zorgen.

Al met al zijn roldeuren dus zeer geschikte garagedeuren. Overweeg je om een nieuwe deur voor de garage kopen? Overweeg dan ook zeker een roldeur.

About Autogek