diks

De autoverzekering is in Nederland verplicht. Volgens de wet heeft u op zijn minst een WA-verzekering nodig. Met deze verzekering draait u niet zelf op voor de schade die u per ongeluk aan anderen veroorzaakt. Het is goed dat deze wet bestaat, want zo hoeft het slachtoffer van een ongeluk nooit lang te wachten voordat er uitgekeerd wordt. Behalve dat u een WA-verzekering af kunt sluiten, is het ook mogelijk om een uitgebreide autoverzekering af te sluiten. Twijfelt u over welke verzekering in uw situatie het meest geschikt is? Leest u dan verder. Hieronder wordt uitvoerig beschreven hoe u een geschikte autoverzekering kunt afsluiten.

De benodigde autoverzekering berekenen

Om te beginnen kunt u het beste gaan berekenen welke verzekering u precies nodig heeft. Meestal wordt er hierbij naar de leeftijd van de auto gekeken. Nieuwe auto’s worden vrijwel altijd Allrisk verzekerd. Dit is de verzekering met de meest uitgebreide dekking. Met deze verzekering bent u zelfs verzekerd tegen schade die u aan uw eigen voertuig veroorzaakt. Daarnaast bent u bijvoorbeeld ook verzekerd tegen inbraak- en brandschade. Als u een nieuwe en dure auto heeft, is het zonde als u zelf voor eventuele schade opdraait.

Heeft u een auto die al iets ouder is? Dan kunt u ook een verzekering met beperkt casco afsluiten. Als u een autoverzekering met een beperkt casco afsluit, bent u niet verzekerd tegen schade aan uw eigen auto. Wél bent u met een WA+ (beperkt casco) verzekerd tegen schade door brand, diefstal en ruitschade.

Als u een oude auto heeft, is een WA meestal voldoende. Als de auto stuk gaat, zal de verzekering namelijk niet veel geld uitkeren. U kunt dan beter zelf voor schade aan uw eigen auto opdraaien. Hier zijn wel uitzonderingen op. Als u een oldtimer heeft die veel geld waard is, dan is het verstandig om alsnog een Allrisk autoverzekering af te sluiten. Het zou dan namelijk ontzettend naar zijn als er iets met uw auto gebeurt, en u vervolgens zelf opdraait voor de kosten.

De verschillende verzekeraars

Als u een autoverzekering nodig heeft, is het om te beginnen erg verstandig om de verschillende verzekeraars goed met elkaar te vergelijken. Veel mensen zoeken naar de goedkoopste autoverzekering van Nederland. Toch is de prijs alleen niet de meest belangrijke factor. Het is bijvoorbeeld ook belangrijk dat de verzekeraar snel uitbetaalt. De ene verzekeraar is moeilijker met uitbetalen dan een ander. Er zijn diverse websites die het mogelijk maken om verschillende autoverzekeringen te vergelijken. Op deze manier krijgt u een goed beeld van welke verzekeraar qua kosten het beste is. Echter, is het ook goed om u in te lezen over de verschillende verzekeraars. Door middel van recensies die anderen online geplaatst hebben, kunt u bijvoorbeeld een beter beeld krijgen van de diensten van verschillende verzekeraars.

Het is erg prettig als u een voordelige verzekering bij een betrouwbare verzekeraar kunt afsluiten. Het is daarom aan te raden om nooit te gehaast een verzekering af te sluiten. Dit kan later namelijk nog nadelig zijn.

De allround online aanbieder van autoverzekeringen is Diks.nl.

About Autogek