Hoe een leaseauto bijdraagt aan het bedrijfsimago

De identiteit van een bedrijf en de cultuur die er heerst staan bij een bedrijf centraal. Zowel de mensen als de inrichting van het kantoor sluiten aan bij deze bedrijfsidentiteit. Bovendien is het wenselijk dat de identiteit en cultuur ook visueel zichtbaar zijn naar klanten toe. Hier spelen de mensen die voor het bedrijf werken al een grote rol in, maar ook het type auto waarmee gereden wordt kan hier invloed op hebben. Steeds meer bedrijven beschikken tot leaseauto’s die werknemers kunnen gebruiken voor zakelijk doeleinden, zoals bijvoorbeeld een klantbezoek.
Voordat een bedrijf overgaat tot het zakelijk leasen van een auto, is het verstandig om na te denken over welke auto (s) passend is voor de aanwezige bedrijfsidentiteit.

Iedere uitstaling is uniek

Geen enkele auto is hetzelfde en ieder automerk straalt een bepaalde identiteit uit. De uitdaging van een bedrijf zit hem in het zoeken naar de perfect match, waarin de look van de auto passend is voor de bedrijfsidentiteit die uitgestraald dient te worden. Wanneer een bedrijf innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen als een belangrijke pijler binnen de organisatie ziet, dan zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor elektrisch leasen. Voor welk merk je dan kiest is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Door te beschikken over elektrische auto’s ga je als bedrijf mee met de laatste ontwikkelingen.

Waarom zakelijk lease?

Bij het zakelijk leasen van een auto, ook wel full operational lease genoemd, kom je niet voor grote verrassingen te staan als onderneming. Je ontvangt maandelijks één factuur met daarin een overzicht van alle kosten. Je hebt zo als bedrijf geen administratieve verantwoordelijkheden en bespaart hiermee tijd. Daarnaast blijven de auto’s in het bezit van de desbetreffende leasemaatschappij. Op deze manier zijn de wagens niet drukkend op de balans van het bedrijf. Er blijft zo meer geld over om te investeren als bedrijf. Het enige nadelige aan full operational lease is dat je van te voren dus moet bepalen hoe lang je gebruik wilt maken van de leaseauto’s  en hoeveel kilometers je denkt te gaan rijden. In dat geval zou je altijd nog kunnen kiezen voor shortlease.

About Autogek