Auto importeren

Het importeren van een auto uit het buitenland kan om allerlei redenen. Misschien dat je in het buitenland een mooie auto gezien hebt waar hier bijna niet aan te komen is, maar ook kunnen auto’s in het buitenland soms beduidend goedkoper zijn. Duitsland en Zwitserland zijn daar een goed voorbeeld van. Wil je een auto importeren uit Zwitserland dan heb je een keuze uit veel jonge, goede en zeer goedkope auto’s die het de moeite waard maken een auto te importeren uit Zwitserland. Er zijn wel enkele zaken waar je met het importeren rekening moet houden, zodat het invoerproces gemakkelijk en soepel gaat.

Zelf doen of laten doen?

Het lastigste bij het importeren van een auto is al het papierwerk dat erbij komt kijken. Als je nog niet vaker een auto hebt geïmporteerd, dan kan dit lastig zijn. Vooral als je ook het Duits niet machtig bent als een auto gaat importeren uit Zwitserland of Duitsland, dan wordt het lastig om alle documenten te kunnen lezen. Ook moet je verstand van zaken hebben hoe je bepaalde documenten moet invullen en van de termijnen die daarvoor gelden. Je kunt het importeren ook uitbesteden. Er zijn daar speciale bedrijven voor. Je bent dan verzekerd dat er medewerkers aan de slag gaan die verstand van zaken hebben en dit dagelijks doen. Dit is een veilige manier om gemakkelijk je auto te importeren.

Belastingdienst en RDW

Eenmaal in Nederland mag de auto nog niet zomaar de openbare weg op. Houdt er dus rekening mee, dat je nog veel zaken te regelen hebt bij de RDW en de belastingdienst. Je auto moet door de RDW gekeurd worden en met de belastingdienst moet je nog allerlei zaken regelen als, eventuele importheffingen, BPM en BTW. Pas als deze instanties akkoord hebben gegeven, ontvang je een nieuw kentekenbewijs en mag je pas verworven aanwinst de weg op.

About Autogek