Is jouw auto al lenteklaar?

Met het verzetten van de klok is het heerlijk toeren op de baan met je automobiel. Maar al die lentestralen van de zon zorgen er ook voor dat elke oneffenheid, elk stofje en vettige autoruiten uitgelicht worden. Tijd voor een grote lenteschoonmaak en de stoffige winter uit je auto te halen!

Winterbanden vervangen

Heb je de de winterbanden nog onder de auto liggen? Dan wordt het hoog tijd om ze te wisselen naar zomerbanden. April is een prima maand om ze te (laten) vervangen.

Automatten uitkloppen

Tijdens de herfst- en wintermaanden heb je vast een hoop zand, zout en blaadjes de auto ingebracht. In het prille lentezonnetje, bij het uitkloppen van de automatten besef je pas hoe smerig die zijn. Klop de matten goed uit om het huismijt lastiger te maken. Haal de stofzuiger boven om ook de rest van de vloerbekleding in de auto goed onder handen te nemen.

Airco onderhoud

De natuur treedt uit zijn voegen en dan barst het van stuifmeel in de lucht. Niet ideaal als je allergisch bent voor al dat natuurschoon. Gelukkig bestaan er allergeen producten, speciaal voor de auto. Met een speciale auto airco reiniger neem je het ventilatiesysteem van je auto ook onder handen.

Binnenkant autoruiten laten blinken

Behandel de binnenkant van de autoruiten met een speciaal reinigingsmiddel zodat de binnenkant straks even hard glimt als de buitenkant. Vergeet daarbij niet de kleine zijruiten van de achterbank en de grote achterruit.

Shampoo voor de auto

Geen enkel vuiltje krijgt enige vorm van kans nadat jij jouw auto volledig in het sop hebt gezet en erna een flink waxlaag aanbrengt. Vliegen glijden uit en jouw auto is helemaal klaar om te blinken op de baan.

About Autogek