Kopen of leasen? Leasen!

Een auto kopen of leasen? Als je de auto direct van het autobedrijf kunt leasen, dan is het antwoord op deze vraag zeker leasen! De reden hiervoor is dat de verkoop in de autosector tot februari dit jaar 19 procent is gedaald en veel autofabrikanten nu naar lease mogelijkheden kijken, met als doelgroep voornamelijk millenials. De lease markt heeft veel potentie, aangezien het segment op dit moment nog maar 1 procent van de markt omvat. Verschillende fabrikanten hebben de stap naar financial lease al genomen.

Leasen zonder aanbetaling

Toonaangevende autofabrikanten, waaronder Hyundai, Skoda en Mahindra & Mahindra zijn begonnen met het leasen van voertuigen voor een minimale aanbetaling of zelfs helemaal zonder aanbetaling, volgens een rapport van de Economic Times.

De Zuid-Koreaanse gigant Hyundai least zijn volledige portfolio aan particulieren of bedrijven, ook wel financial lease zakelijk. Bijvoorbeeld, de standaard SUV Creta, voor een maandelijkse leaseprijs van Rs 17,642 (inclusief belasting op goederen en diensten), zonder aanbetaling, voor een periode van vijf jaar. De private lease bevat ook onderhoudsdiensten en upgrades naar keuze.

Zelfs voordeliger dan het kopen van een auto

Ter vergelijking, het kopen van deze auto zou makkelijk Rs 18,901 voor vijf jaar kunnen kosten, plus een aanbetaling van Rs 2,37. Vikas Jain, hoofd verkoop Hyundai, vertelde aan de krant: ‘’de lease programma’s houden rekening met kosteneffectiviteit van het product en zijn lucratief voor klanten die om de drie tot vier jaar van auto veranderen. ‘’

Mahindra & Mahindra hebben ook een lease mogelijkheden binnen de SUV-lijn met een lage of zelfs zonder aanbetaling. De kosten zijn inclusief onderhoud, verteld het hoofd verkoop en marketing. Veejay Ramka Nakra voegt hieraan toe: ‘’Leasing krijgt steeds meer acceptatie in de markt en biedt meer gemak in vergelijking met het daadwerkelijk bezitten van een auto.’’

De Indiase autofabrikant Maruti Suzuki kijkt ook hoe de lease mogelijkheden zich ontwikkelen binnen het land en zou hier eventueel ook interesse in hebben in de toekomst, zegt Shashank Srivastava directeur verkoop en marketing bij Suzuki. 

About Autogek