Meer rijplezier met cartuning

Heb je wel eens de films van de Fast en Furious reeks gezien? Dan weet je dat er veel gesleuteld kan worden aan auto’s. Zowel qua uiterlijk als performance. Er zijn wel duizenden mogelijkheden en zeker als beginner in de wereld van cartuning kun je overweldigd raken. Daarom in dit artikel beschrijven we een aantal aanpassingen waar je als dummie zijnde mee kan beginnen.

Allereerst, een van de vaakst voorkomende car tuning projecten is het vervangen van schokdempers. Er is een grote kans dat de standaard schokdempers die reeds bij aanschaf van je auto geïnstalleerd waren, niet van de hoogste kwaliteit zijn, of wellicht past het soort schokdemper niet bij jouw wensen en doelstellingen. Zo zijn er speciale sport schokdempers op de markt, afkomstig uit de auto sport, die de performance van je bolide naar een hoger plan kunnen tillen. Schokdempers kunnen ook helpen om de auto te verlagen, waarmee de meeste auto’s een wat vlotter uiterlijk krijgen. Vaak krijgen wij de vraag, wat is nu een goed schokdemper merk waar je op kunt vertrouwen? Onze voorkeur gaat uit naar Koni. Dit is een Nederlandse producent. De schokdempers van dit merk zijn o.a. verkrijgbaar via extreme-carstyling.nl. Koni schokdempers zijn betaalbaar, en van hoge kwaliteit. Nederlandse prijs kwaliteit verhouding en daarmee een goede optie voor beginners. Andere merken qua schokdempers en veren die het aanbevelen waard zijn, zijn het Duitse Eibach en Bilstein.

Een tweede aanpassing waar je mee kunt beginnen is de uitlaat vervangen. Ook hier is het vaak zo dat de uitlaten waarmee je auto uitgerust is bij aanschaf doorgaans niet zo indrukwekkend zijn qua geluid. Met Eisenmann uitlaten, hier verkrijgbaar, bijv. kun je het geluid tot wel 7 decibel verhogen indien je kiest voor de speciale race variant. Is dat iets te veel naar jouw smaak dan kun je ook opteren voor wat mildere sport variant die zo een 3 decibel toevoegt t.o.v. het geluid van een ‘normale’ schokdemper.

About Autogek