Nieuw jaar, nieuwe auto!

Tesla

Het nieuwe jaar komt er weer aan en dat betekent het ideale moment om een nieuwe auto aan te schaffen. Tegenwoordig zie je dat steeds meer mensen een auto huren. Dit biedt de mogelijkheid om de nieuwste auto’s te rijden, zonder dat het handen met geld kost. Eén van de dingen die ook in 2019 zeer centraal komt te staan is natuurlijk duurzaamheid. Je zult daarom in het nieuwe jaar veel elektrische auto’s op de markt zien verschijnen. Hieronder volgt een kort overzicht van enkele auto’s.

Sono Sion

Deze auto zal eind 2019 opgeleverd worden en is afkomstig van Sono Motors uit Duitsland. De richtprijs van deze auto zal rond de €20.000 zitten. Wat opmerkelijk is aan deze auto, zijn de zonnepanelen. Deze panelen worden gebruikt om extra energie op te wekken die de accu kan bijladen. Verder kan de Sono Sion thuis via een stopcontact of eigen oplaadpaal opgeladen worden.

Tesla Model 3

Deze auto is al leverbaar in de Verenigde Staden en Canada. In Nederland zal de auto in februari 2019 opgeleverd worden. Bij dit model zijn er twee verschillende accupakketten mogelijk: Mid Range en Long Range. In Nederland zal eerst alleen het Long Range accupakket beschikbaar zijn. Dit model net zoals de Sono Sion volledig elektrisch en er hoeft dus nooit meer brandstof getankt te worden. Een leuk extraatje is dat je je smartphone als sleutel kunt gebruiken. Bovendien beschikt dit model over een volledig glazen dak dat zich uitstrekt van de voorkant naar de achterkant. Dit geeft de auto een ruimtelijk gevoel.

Lucid Air

Dit is een conceptmodel, waarvan verwacht wordt dat hij in 2019 aangeleverd zal worden. Wanneer dit model specifiek verwacht wordt, is nog onbekend. De Lucid Air zal zo ontworpen worden dat er een maximaal ruimtelijk interieur gecreëerd wordt. Dit wordt onder andere gedaan door ook hier het gehele dak van glas te maken, waardoor het ruimtelijker aanvoelt. Bovendien zou de Lucid Air wel 400 mijl kunnen rijden, dit zou ongeveer tussen de 600 en 700 kilometer liggen. Dit biedt de mogelijkheid om verdere afstanden te rijden, zonder dat de auto opgeladen dient te worden. Bovendien zou de Lucid Air over een persoonlijke assistent beschikken die al jouw voorkeuren vastlegt. Zo zou het onthouden welke muziek je het liefste luistert in de auto en welke temperatuur jij het lekkerst vindt wanneer je thuiskomt. Een echte luxe dus.

Dit zijn slechts drie nieuwe duurzame auto’s die in 2019 opgeleverd zullen worden. Wil je in het nieuwe jaar ook een elektrische auto huren, maar wil je liever eerst nog wat meer informatie? Dan kun je altijd jezelf nog wat meer inlezen online of naar een lokaal autoverhuur bedrijf gaan om je beter te laten informeren!

About Autogek