Shortlease

shortlease

Je hebt een full-operational leasecontract aan de ene kant en een huurovereenkomst aan de andere kant. Daar tussenin onderscheiden we het shortlease contract. Een shortlease contract combineert het gunstige tarief van een leasecontract met de toch wel grote mate van vrijblijvendheid van een huurcontract. Deze manier van leasen is niet per definitie duurder dan full-operational lease, dit hang helemaal van de situatie af en welke extra’s je eventueel bij de auto neemt. Voordeel is dat er geen grote investering gedaan hoeft te worden, groter voordeel is dat het lease contract elke maand opgezegd kan worden. Op die manier kun je flexibel in je wagenpark zijn en de samenstelling van dat wagenpark steeds precies afstemmen met de vervoersbehoefte.

Vast bedrag per maand inclusief vrije kilometers

Bij een shortlease overeenkomst betaal je een vast bedrag per maand. Binnen dit contract zijn een nader te bepalen aantal vrije kilometers inbegrepen. Zo weet je steeds waar je aan toe bent. Een lease contract sluit je gemakkelijk af en de auto is dus snel geregeld. Dit gaat eerder om uren dan om dagen. Daarnaast profiteer je gewoon van de voordelen die ‘normale’ lease ook met zich meebrengt zoals bijvoorbeeld 24 uurs pechhulp. Ook met shortlease kun je net als bij full operational lease  gewoon gebruik maken van bijvoorbeeld winterbanden en brandstofpassen.  Wat dat betreft is ook deze vorm van leasen maatwerk. Je stelt de auto helemaal naar jouw wensen samen. Meest gebruikelijk bij deze vorm van leasen is dat het contract per maand opgezegd kan worden en maximaal een jaar duurt. Vaak wordt ook een minimale lease-periode van twee maanden afgesproken.

Ook voor starters en zzp’ers

Shortlease is nadrukkelijk in opmars, zeker vanwege het feit dat ook starters en zzp’ers van deze leasevorm kunnen profiteren. Kies je voor shortlease, dan wil dat beslist niet zeggen dat je minder te kiezen hebt, want vaak is het aanbod even groot als wanneer je kiest voor full-operational lease en dus zijn er vaak ook ruim voldoende auto’s met 14 procent bijtelling beschikbaar.

Ook verzekering en belasting bij maandbedrag inbegrepen

Bij het bedrag dat je per maand betaalt zijn niet alleen een aantal vrije kilometers inbegrepen. Ook de verzekering is bij het leasebedrag inbegrepen, net als motorrijtuigenbelasting, reparatie en onderhoud aan de auto, afschrijving en zaken als vervangend vervoer bij onderhoud of schade.

Brengservice

De verschillende aanbieders van shortlease bieden bovendien vaak de mogelijkheid aan de auto bij je bedrijf te brengen en aan het einde van de leaseperiode weer te halen. De auto wordt dan keurig bij je voor de deur van je bedrijf afgeleverd. Over flexibiliteit gesproken.

Hoe langer je least, hoe lager je maandbedrag

Deze manier van leasen is hét antwoord op de vraag die veel ondernemers stelden: hoe kan voldaan worden aan flexibele mobiliteitswensen? Je hebt voor een bepaalde periode een wagen nodig maar wil geen langlopende verplichtingen aangaan. Shortlease is dan dé perfecte oplossing. Hoe langer je gebruik maakt van de leaseauto hoe lager het te betalen bedrag per maand wordt. De maandelijkse kosten zullen nooit verder oplopen. Alleen de brandstof en eventuele verkeersboetes moet je zelf nog betalen.

About Autogek