Tweedehands auto

Ben je toe aan een nieuwe auto? Er zijn meerdere manieren waarop je een tweedehands auto kunt kopen. Lees je van tevoren goed in, overweeg alle opties en zorg ervoor dat je een manier kiest die bij jou past, om teleurstellingen te voorkomen.

Koop je auto bij een autodealer

Heb je redelijk wat te besteden? Dan kun je ervoor kiezen om naar een autodealer te gaan. Je vindt daar relatief nieuwe auto’s, waarbij je garantie krijgt en als het goed is ook nog eens een goede service. Een voordeel van het kopen van een auto bij een dealer is dat de onderhoudshistorie van de auto bekend is en je dus minder snel voor verassingen komt te staan. Het is namelijk belangrijk om de autohistorie te checken, zodat je problemen kunt voorkomen. Kortom, een auto aanschaffen bij een autodealer is doorgaans een erg betrouwbare manier om een auto te kopen.

Autohandelaren

Koop je je auto bij een handelaar? Dan ben je vaak voordeliger uit dan bij een garage of autodealer. Ook is het meestal mogelijk om te onderhandelen. Echter is de onderhoudshistorie vaak niet bekend bij een dealer, waardoor je niet alles over de auto weet wat je eigenlijk wel zou moeten weten. Je kunt ook een auto importeren uit een ander land. Je bespaart dan op de BPM; gemiddeld betaal je 30% minder BPM dan in Nederland. BPM berekenen is dan erg handig om te doen, zodat je van tevoren weet wat je kunt verwachten. 

Kopen bij een particulier

Uiteraard kun je ook gewoon een auto kopen bij een particulier, bijvoorbeeld via Marktplaats. Ook hier ben je vaak weer goedkoper uit dan bij een autodealer of garage. Wel is het zo dat je geen garantie hebt, waardoor eventuele reparatiekosten altijd voor jouw rekening komen. Een voordeel is wel dat je ziet met wie je te maken hebt, zodat je de staat van de auto makkelijker in kunt schatten.

About Autogek