Voorruit vervangen van mijn Audi bij de dealer of niet?

Hoewel we het ons niet vaak realiseren, is de voorruit een van de belangrijkste onderdelen van de Audi. Wanneer de voorruit beschadigd is, is het risico op een ongeluk aanzienlijk groter. Onder andere omdat binnenkomend licht op onvoorspelbare wijze weerkaatst wordt, maar ook omdat sterren en barsten afleiden tijdens het rijden. Heeft jouw Audi ruitschade in de voorruit en zit dit in het zichtveld van de bestuurder, dan is de kans groot dat de voorruit vervangen moet worden van de Audi. Wanneer is dit nou precies verplicht en kun je dit het beste bij de Audidealer laten doen?

Wanneer moet de Audi-voorruit vervangen worden?

De voorruit moet vervangen worden wanneer de ruitschade in het zichtveld van de bestuurder hinderlijk is tijdens het rijden. Hierbij kun je denken aan verkleuringen, zoals een waas in de ruit zelf. In het geval van ruitschade zijn er twee situaties waarbij de voorruit vervangen moet worden van de Audi. Dit is een ster met een diameter van meer dan 20 millimeter of een vertakte scheur, maar alleen wanneer deze in het zichtveld van de bestuurder zitten. De voorruit moet dan vervangen worden omdat de auto niet meer door de apk komt én omdat doorrijden gevaarlijke situaties op kan leveren.

Dus, naar de Audidealer voor een nieuwe voorruit?

Het lijkt vanzelfsprekend dat je een dealeronderhouden Audi wilt hebben met het oog op de waarde van de auto. Wanneer het gaat om de beurten, periodiek onderhoud en het bijwerken van de software, dan is dit inderdaad een logische keuze. Maar gaat het om het vervangen van een Audi-voorruit, dan is de Audidealer onnodig duur. De dealer verkoopt namelijk alleen Audi-voorruiten met een merklogo. Een logo dat eigenlijk helemaal niets doet, behalve de Audi-voorruit exclusief maken omdat deze vervolgens alleen door de dealer verkocht mag worden.

Op de after market zijn de voorruiten voor Audi aanzienlijk goedkoper. De autoruit vervangen van je Audi wordt op die manier veel aantrekkelijker, ook wanneer de autoverzekering de kosten niet dekt.

De voorruit van je Audi vervangen met after market autoglas?

De voorruit vervangen van je Audi met een after market autoruit is veel goedkoper dan kiezen voor de merkdealer. De kwaliteit van de autoruiten is overigens identiek. After market voorruiten voor Audi worden in dezelfde fabrieken gemaakt, op exact gelijke wijze, waarmee deze after market Audi-voorruiten een veel betere prijs-kwaliteitverhouding hebben. Daarnaast zijn alle ruiten gewoon online te bestellen en kun je deze direct geleverd krijgen inclusief montage door een professionele montagepartner. Ideaal wanneer je niet te veel wilt betalen én wanneer je er ook geen omkijken naar wilt hebben.

De voorruit laten vervangen van je Audi laat je dus beter niet doen bij de Audidealer, omdat er veel betere opties te vinden zijn op de after market. Daar betaal je minder voor een voorruit met exact dezelfde kwaliteit, alleen omdat het logootje mist dat toch al niets voor je voorruit deed.

About Autogek